woensdag 9 mei 2012

Broodpudding


Ik wou papa eens verrassen dus de keuze was snel gemaakt .... broodpudding natuurlijk. Ik vind het een makkelijk tussendoortje om te maken en als je het goed aanpakt bijna geen afwas ( toch handig niet ? ).

Wat heb je nodig? ( ongeveer voor 8 personen)

* 1 l melk
* 400 suiker ( witte of bruine suiker maakt niet uit, desnoods alle twee)
* 2 zakjes vanille suiker
* 600 brood ( kan ook sandwiches , boterkoeken, koekjes , peperkoek , speculaas ... elke restje kan er bij. Handig om je kasten eens uit te legen)
* 2 handjes rozijnen ( kan ook met chocolade i.p.v. rozijnen)
* 2 eetlepels stroop ( peer of appel maakt niet uit)
* 4 eieren

Hoe te maken?

Zet eerst de oven op 180°c

De melk in een grote pot op het vuur en laten opwarmen. Als de melk warm is de suiker , vanille suiker en de stroop er bij doen. Goed roeren nu. Het brood mag er ook bij ( dit kun je eventueel aan je kinderen vragen om het fijn te scheuren). Goed roeren en op een zacht vuurtje zetten. Als het brood bijna fijn is de rozijnen er aan toevoegen. Neem nu je pot van het vuur en voeg er de eieren bij.

Dat was toch niet moeilijk?
Nu kies je zelf wat voor vorm je neemt ( vergeet niet in tevetten bij sommige vormen).Je kan eventueel ook kleine vormen nemen. Stort het mengsel er in tot ongeveer 3/4 vol. Dit mag de oven in. Afhankelijk van de grootte van je vorm tussen de 30-45 min. Als je niet zeker bent of het gaar is je kunt er met een mesje in prikken en kijken of er nog iets aanhangt.

Als het er uit is goed laten afkoelen ( ja het is warm ook lekker maar niet goed voor onze maag)

Je kunt het eventueel nog afwerken met een glazuur laagje maar om mee tenemen naar het werk is dat niet zo handig.

Als jullie het receptje eens geprobeerd hebben laten me weten hoe het was ! ;)

Veel groetjes charlotte



Geen opmerkingen:

Een reactie posten